Бърза торта с бишкоти


 Необходими продукти:


1 пакет бишкоти (200 гр)
1 пакетче шоколадов крем (Creme Ole на Dr. Oetker)
500-600 мл прясно мляко
2 банана
50 г кокосови стърготини
2-3 с.л. захар
шоколад за декорация

Начин на приготвяне


Приготвяме крема според указанието на опаковката. А именно разбиваме сухата смес с 400 мл студено прясно мляко до получаване на гъст крем. Останалото мляко затопляме и подслаждаме със захарта. Потапяме за секунди всяка бишкота в прясното мляко, като внимаваме да не се разпаднат в ръцете ни. В подходяща подложна чиния или табла нареждаме половината от бишкотите. Ако някоя от тях е по-суха можем леко да напоим с прясно мляко. Разделяме крема на две части (едната да е малко повечко от другата). Разстиламе добре крем върху бишкотите, отгоре нареждаме нарязан на колелца банан (1 бр). Покриваме бананите с малко крем, поръсваме с 2 с.л. кокосови стърготини и настъргваме малко шоколад. Потапяме останалите бишкоти в прясно мляко и ги нареждаме върху крема. Повтаряме процедурата - намазваме с крем, нареждаме втория банан, отново намазваме с крем и поръсваме с останалите кокосови стърготини и настърган шоколад. Оставяме "тортата" за няколко часа в хладилник, за да стегне и да се смесят вкусовете.

                                                            ************************
Всяка прилика и разлика с други рецепти е случайна. :))  Тази елементарна рецепта е изключително подходяща за случаите, когато очаквате гости, а нямате никакво време за подготовка. За любителите на прекалено сладките изкушения предупреждавам, че тази т. нар. бишкотена торта няма да ви порази със сладост, но е изключително лека и свежа. Точно това ми харесва в нея и в крема, с който се приготвя - леко "горчивия" вкус.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да споделите мнението си...

 
Creative Commons License
know how to cook (Аз готвя... една кулинарна авантюра) by Stanka Stoyanova (Станка Стоянова) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License.

Последователи