Бърза торта с бишкоти


 Необходими продукти:


1 пакет бишкоти (200 гр)
1 пакетче шоколадов крем (Creme Ole на Dr. Oetker)
500-600 мл прясно мляко
2 банана
50 г кокосови стърготини
2-3 с.л. захар
шоколад за декорация

Начин на приготвяне


Приготвяме крема според указанието на опаковката. А именно разбиваме сухата смес с 400 мл студено прясно мляко до получаване на гъст крем. Останалото мляко затопляме и подслаждаме със захарта. Потапяме за секунди всяка бишкота в прясното мляко, като внимаваме да не се разпаднат в ръцете ни. В подходяща подложна чиния или табла нареждаме половината от бишкотите. Ако някоя от тях е по-суха можем леко да напоим с прясно мляко. Разделяме крема на две части (едната да е малко повечко от другата). Разстиламе добре крем върху бишкотите, отгоре нареждаме нарязан на колелца банан (1 бр). Покриваме бананите с малко крем, поръсваме с 2 с.л. кокосови стърготини и настъргваме малко шоколад. Потапяме останалите бишкоти в прясно мляко и ги нареждаме върху крема. Повтаряме процедурата - намазваме с крем, нареждаме втория банан, отново намазваме с крем и поръсваме с останалите кокосови стърготини и настърган шоколад. Оставяме "тортата" за няколко часа в хладилник, за да стегне и да се смесят вкусовете.

                                                            ************************
Всяка прилика и разлика с други рецепти е случайна. :))  Тази елементарна рецепта е изключително подходяща за случаите, когато очаквате гости, а нямате никакво време за подготовка. За любителите на прекалено сладките изкушения предупреждавам, че тази т. нар. бишкотена торта няма да ви порази със сладост, но е изключително лека и свежа. Точно това ми харесва в нея и в крема, с който се приготвя - леко "горчивия" вкус.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да споделите мнението си...

 

Social Icons

Creative Commons License
know how to cook (Аз готвя... една кулинарна авантюра) by Stanka Stoyanova (Станка Стоянова) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License.

Newsletter

Последователи